inspiratiebron en nieuw sieraad
Floor Max

‘Juweeltjes onder de Grond’
HSC in het Archeologisch Museum Haarlem

Vrijdag 26 oktober t/m zondag 4 november 2007


-Persbericht van Archeologisch Musem Haarlem-

inspiratiebron en sieraad
Jennifer Hoes

   
ACTUEEL

ARCHIEF

ALGEMEEN

A
AN DE PERS

A
FGEDRUKT


A
ANSPREKEN

A
LLES EN IEDEREEN

A
ANBOD

"Dit jaar doet het Archeologisch Museum Haarlem voor het eerst mee aan de Kunstlijnmanifestatie. Het museum pakt meteen flink uit: maar liefst zeven vooraanstaande Haarlemse sieraadkunstenaars zijn uitgenodigd om speciaal voor deze Kunstlijn werk te maken.

Sylvia Blickman, Brigit Daamen, Hilde Foks, Jennifer Hoes, Birgit Laken, Floor Max en Carla Nuis laten zich inspireren door voorwerpen uit de collectie van het Archeologisch Museum.

De sieraden worden tussen de archeologische objecten uit de museumcollectie gepresenteerd. Ongetwijfeld zullen de ontwerpen een nieuw licht laten schijnen op de Haarlemse bodemschatten. Een verrassende confrontatie tussen heden en verleden: eigentijdse sieraadontwerpen versus voorwerpen uit lang vervlogen tijden. Een intrigerende combinatie van spiksplinternieuwe sieraden met eeuwenoude bodemvondsten uit stinkende beerputten. Een unieke gelegenheid om oude en nieuwe schatten te bewonderen in het leukste museum onder de grond.


De Nederlandse moderne sieraadvormgeving heeft een behoorlijke reputatie opgebouwd en kent een keur aan toonaangevende ontwerpers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in ons land een aantal vermaarde galeries zijn gehuisvest die zich hebben gespecialiseerd in hedendaagse sieraadontwerpen, zoals: galerie Ra in Amsterdam, Lous Martin in Delft en galerie Marzee in Nijmegen.

Het individuele werk van de deelnemende kunstenaars is tot ver over de landsgrenzen bekend en is opgenomen in tal van museumcollecties. ‘Juweeltjes onder de Grond’ is de eerste expositie van dit recentelijk opgerichte Haarlems Sieraad Collectief."

AANSCHOUW DE UITNODIGING
AANSCHOUW DE TENTOONSTELLING

inspiratiebron en sieraad
Sylvia Blickman

   

inspiratiebron en sieraad
Birgit Laken

inspiratiebron en sieraad
Carla Nuis

inspiratiebron en sieraad
Hilde Foks

inspiratiebron en sieraad
Brigit Daamen

 
 
N.B. klik op een foto voor een vergroting en meer info.